Press "Enter" to skip to content

SharePoint Development Days – Jan 2010 – отзиви

Благодаря, на всички които успяха да дойдат! Събрахме се 18 човека в зала за 15 души (:

Специални благодарности на New Horizons, бяха супер и го направиха този ден възможен. Не само, че ни предоставиха зала, но и кафе, съпорт, организация, възможност за обратна връзка и много усмивки.

New Horizons

В началото на деня разказах за решението, което ще разглеждаме, как ще го деплойваме, и защо. На кратко разгледахме как SharePoint отразява бизнес обекти и как да създаваме такива. Декларативният CAML за някой беше нещо ново, но успях да покажа как самият SharePoint си създава свойте сайтове и списъци. Разгледахме и създаването на Site Templates, и как те пакетират нашите компоненти.

Благодарение на Мартин (от Абилитикс) обядът също беше успешен (:

Във втората част от деня погледнахме и web parts и тяхният life-cycle. Продължихме с Application Pages. Показах и малко C# код, но не стигнахме до създаване на custom controls и писане на CAML queries ):

Според мен деня мина добре, аз лично съм доволен и успях да се запозная с всички. Материала може би беше малко advanced за тези, които не са работили много с SharePoint. Visual Studio ми създаде проблеми, но те не пречиха на прогреса (евентуално причинителят беше WSPBuilder…).

Надявам се, всеки взе нещо със себеси, което може да го използва в бъдещите си проекти!

Презентацията можете да си я изтеглите от следния линк: NHBG_SharePoint_BG.ppt

Задачите, които приготвих: SharePointDevelopmentDaysJan2010.doc

Решението и кратко описание ще намерите на този линк: Code from SharePoint Development Days Jan 2010 

Сега започвам да правя планове по следващото събитие… надявам се отново да се видим!

Ради А.